BIZKOD – TAKMIČENJE ZA STUDENTE INFORMATIKE

Postavljeno

U četvrtak, 14. aprila, počinje prvi BIZKOD, takmičenje namenjeno studentima druge i treće godine informatike i tehničko-komunikacionog menadžmenta. Takmičenje je rezultat saradnje kompanije Infostud i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

Prva runda takmičenja je održana u martu kada su nakon prijava timovi dobili test zadatke. Timovi koji su uspešno uradili te zadatke su dobili priliku da učestvuju u finalu. U finalu takmičenja se plasiralo 8 timova koji će raditi na rešavanju problema iz realnog života i nadmetanju za vredne nagrade.

Timovi 14. aprila dobijaju takmičarske zadatke i rade na zadacima izvan prostorija Škole do 16. aprila kada počinje programerski polu hakaton u trajaju od 12 časova. Tokom 12 časova timovi će imati na raspolaganju pomoć mentora iz kompanije Infostud. Prezentacija projekata pred stručnim žirijem će se vršiti u nedelju 17. aprila od 10 časova.

Često se mladi studenti, inženjeri, boje da konkurišu za neke poslove jer nemaju dovoljno radnog iskustva. Ovakva takmičenja će studentima pomoći da rade u timu u rešavanju problema iz realnog života. Saradnja kompanija i visokoškolskih ustanova mogu i trebaju biti pokretač razvoja u gradu.

Cilj organizatora takmičenja je da se naredne godine takmičenje proširi i na ostale visokoškolske ustanove.

Detaljnije informacije o takmičenju i o aktivnostima možete pogledati na zvaničnoj adresi takmičenja: http://infostud.com/vts-takmicenje/  ili na facebook stranici takmičenja https://www.facebook.com/bizkod.takmicenje .