Šta je to podcast i značaj audio sadržaja

Postavljeno

Nedavno je Eric Schimdt, Google CEO, izjavio podatak da svaki dan kreiramo toliku količinu informacija kao cela ljudska rasa od početka vremena sve do 2003. godine. Složićete se, to je ogromna količina informacija i sadržaja.

U tolikom sadržaju potrebno je uvek naći nešto novo što nas zanima, a ukoliko ste vi oni koji kreirate sadržaj, potrebno je istaći se nekako.

Jedan od načina jeste i korištenje drugih formi sadržaja osim pisanog. Kada to kažemo, većina odmah pomisli na video, ali audio sadržaj je bio tu mnogo pre video sadržaja. Setimo se da je radio nastao mnogo pre TVa.

U ovom webinaru pričaćemo šta je to podcast, kakva je kultura podcast-a u svetu, a kakva u našem regionu. Zašto bi trebalo razmišljati o ovakvom sadržaju i šta vam sve on može doneti.
Naši sagovornici će biti momci iz jednog od prvih srpskih podcast-a – IT Serbia podcast – Miloš Đekić i Nemanja Čedomirović.

Miloš Đekić sebe opisuje kao “softverskog entuzijastu”. Još od studija podržava različite oblike aktivizma u lokalnoj i globalnoj IT zajednici, kao autor besplatnog i open source softvera, osnivač je i učesnik nekoliko udruženja. Profesionalno koordinira softverskim projektima, a u slobodno vreme bavi se razvojem softvera. Krajem 2014. godine, zajedno sa Tihomirom Opačićem osniva IT Serbia Podcast sa ciljem da redovne podcast emisije postaju svojevrsni glas IT zajednice u Srbiji.

Nemanja Čedomirović je jedan od osnivača Udruženja programera “PHP Srbija”. Aktivno piše na blogu agilizing.us. Trudi se da kroz Agile Coaching Serbia grupu promoviše agilni razvoj softvera. Za sebe kaze da je Agile entuzijast. Radi na poziciji Scrum Master-a kao deo tima koji je zadužen za agilnu transformaciju u kompaniji Bosch. Od nedavno član prvog IT podcasta u Srbiji, ITSP.

IT Serbia podcast:
http://www.itserbiapodcast.com/
https://www.facebook.com/itserbiapodcast/?fref=ts
https://twitter.com/ITSerbiaPodcast