U kakve startup-e investitori vole da investiraju?

Postavljeno

Nakon obrade teme o tome kako i šta vam je potrebno za sopstveni startup, vreme je da pričamo i o tehnološkom preduzetništvu iz investitorskog ugla. Zbog čega investitori ulažu u startape, kako proces investiranja izgleda i šta startapi dobijaju kroz saradnju sa investitorima?

Obradićemo i teme koje malo više zanimaju one koji žele da stupe u takav vid saradnje — šta su neki osnovni kriterijumi za investiranje u timove. Šta je to što investitori traže u timovima, kako ih razlikuju, koliko dugo ih biraju i na osnovu čega. Koje stvari vole da čuju i vide, a koje ne i šta je ono što je za njih najvažnije imati i (nemati).

Naši sagovornici dolaze iz dva regionalna privatna fonda — Ana Pavlčić Kašelj (Frank fond) i Nebojša Lazić (Startlabs)

Neboša Lazić je partner u prvom seed fondu lociranom u Begoradu — StartLabs. Do sada radio kao CTO u 5 različitih startapa sa više od 20 godina iskustva u razvoju softvera. Nebojša ima široko iskustvo u raznim tehnologijama, od mobilnih do enterprise cloud.

Ana Pavlčić Kašelj nam dolazi iz komšiluka iz fonda Frank iz Osijeka i ima više od 10 godina iskustva na pripremi i izgradnji evropskih projekata. Poslednjih 5 se bavi i izradama Studija izvodljivosti i cost-benefit analiza, a i evaluator je evropskih projekata za ministartstva, te Evropsku komisiju i sklopu programa Inteligent Energy Europe i Horizon 2020, tj. SME instrument.

Nebojša Lazić
StartLabs
http://startlabs.co/
@2klik
@startlabsrs

Ana Pavičić Kašelj
Frank Ventures
@frankventuresHR
@AnaPavKas